Honzovy buchty z ranečku recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
50 g máslo
máslo
1 ks žloutek
1 ks žloutek
3 dl mléko
1 ks bílek
500 g tvaroh
4 lžíce cukr krupice
cukr moučka
0,5 kostek kvasnice
0,5 balíčků vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva
3 lžičky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do třetiny vlažného mléka s trochou cukru a mouky přidáme kvasnice a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, žloutek, sůl, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dobře propracujeme. Těsto poprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme cca na 45 minut na teplé místo vykynout

  2. Na náplň smícháme tvaroh s cukrem podle chuti, pudinkovým práškem a žloutkem promícháme a opatrně přidáváme tuhý sníh z bílku

  3. Dobře vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky podle toho, jak chceme mít velké buchty, cca 18 - 20 kousků. Každý kousek roztáhneme prsty, naplníme tvarohem a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného plechu spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem kolem dokola, aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty potřeme i z vrchní strany

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 5 minut a potom teplotu snížíme na 160 °C. Pokud nám buchty z vrchní strany příliš hnědnou, můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme cca 30 - 35 minut

  5. Hotové Honzovy buchty z ranečku vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!