Vanilková pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce voda
100 g ovoce
2 ks bílá čokoláda
2 kelímky smetana ke šlehání
2 lžíce želatinový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme bílou čokoládu na malé kousíčky. Smetanu zahřejeme v kastrůlku a přidáme čokoládu. Mezitím nasypeme do misky 2 - 3 lžíce želatiny a přidáme 2 lžíce vody. Dobře rozmícháme a přidáme k rozpouštějící se čokoládě ve smetaně. Mícháme, dokud není vše rozpuštěné.

  2. Připravíme si menší formičky (nebo misky) s ovocem - např. jahody, nakrájená jablka nebo mandarinky. Odměříme do každé trochu směsi. Poté dáme minimálně na 3 hodiny do lednice. Směs by měla mít tužší konzistenci než pudink, podle toho poznáme, že je hotová.

  3. Vanilkovou pěnu můžeme podávat. Hodí se pro jakoukoliv příležitost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!