Jemná polévka z rybího filé recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo na smažení 2 lžíce hladká mouka zelená petrželka 400 g rybí filé mletý černý pepř 1 špetka mletý muškátový oříšek rohlík nebo houska 50 g máslo na jíšku 1/2 balíčku zmražená zelenina pod svíčkovou 1 lžička Vegeta speciál 1 hrnek mléko neba smetana
Postup Jemná polévka z rybího filé
Postup přípravy receptu
-
Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou
Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme, opepříme, nasypeme trochu vegety a špetku muškátového mletého oříšku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny a ryby. Pokud máme čerstvou mrkev, petržel a celer, tak je očistíme a nakrájíme na jemné nudličky
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem a přilijeme do vývaru z ryby a zeleniny. Promícháme a 10 minut ještě povaříme
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je opražíme nasucho
Každou porci polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s usmaženou žemlí
Jemnou polévku z rybího filé můžeme uvařit i na Vánoce, pokud nemáme rybu na klasický rybí vývar. Tato polévka chutná i dětem.