Jemná polévka z rybího filé recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo na smažení
2 lžíce hladká mouka
zelená petrželka
400 g rybí filé
mletý černý pepř
1 špetka mletý muškátový oříšek
rohlík nebo houska
50 g máslo na jíšku
1/2 balíčku zmražená zelenina pod svíčkovou
1 lžička Vegeta speciál
1 hrnek mléko neba smetana

Postup přípravy receptu

  1. Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou

  2. Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme, opepříme, nasypeme trochu vegety a špetku muškátového mletého oříšku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny a ryby. Pokud máme čerstvou mrkev, petržel a celer, tak je očistíme a nakrájíme na jemné nudličky

  3. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem a přilijeme do vývaru z ryby a zeleniny. Promícháme a 10 minut ještě povaříme

  4. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je opražíme nasucho

  5. Každou porci polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s usmaženou žemlí

  6. Jemnou polévku z rybího filé můžeme uvařit i na Vánoce, pokud nemáme rybu na klasický rybí vývar. Tato polévka chutná i dětem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!