Jemná paštika z drůbežích jater recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
200 g máslo
4 ks šalotka
250 g drůbeží játra
mletý černý pepř
3 lžíce suché cherry

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme od blanek a žilek a ponecháme je vcelku. Šalotky nebo 1 střední cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. V pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem. Vsypeme šalotku a restujeme ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidáme česnek a drůbeží játra a na mírném ohni restujeme asi 8 minut - uvnitř by měla být lehce narůžovělá. Zalijeme je cherry, promícháme a sundáme z ohně

  3. Orestovaná a lehce zchladlá játra a vše z pánve rozmixujeme. Směs osolíme a opepříme. Rozdělíme do skleniček nebo misek. Zbytek másla rozpustíme a na povrch paštiky nalijeme malinkou vrstvičku. Necháme vychladnout v lednici. Pokud paštiku připravujeme pro sváteční příležitost, vmícháme do směsi 100 ml vyšlehané smetany a pak teprve necháme v lednici ztuhnout

  4. Paštiku z drůbežích jater podáváme s čerstvým chlebem

  5. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

  6. Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!