Jemná paštika z drůbežích jater recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 200 g máslo 4 ks šalotka 250 g drůbeží játra mletý černý pepř 3 lžíce suché cherry
Postup Jemná paštika z drůbežích jater
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme od blanek a žilek a ponecháme je vcelku. Šalotky nebo 1 střední cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno
V pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem. Vsypeme šalotku a restujeme ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidáme česnek a drůbeží játra a na mírném ohni restujeme asi 8 minut - uvnitř by měla být lehce narůžovělá. Zalijeme je cherry, promícháme a sundáme z ohně
Orestovaná a lehce zchladlá játra a vše z pánve rozmixujeme. Směs osolíme a opepříme. Rozdělíme do skleniček nebo misek. Zbytek másla rozpustíme a na povrch paštiky nalijeme malinkou vrstvičku. Necháme vychladnout v lednici. Pokud paštiku připravujeme pro sváteční příležitost, vmícháme do směsi 100 ml vyšlehané smetany a pak teprve necháme v lednici ztuhnout
Paštiku z drůbežích jater podáváme s čerstvým chlebem
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.