Jemná perníková bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 1 hrnek olej 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrnek mléko 2 lžíce cukr moučka 4 hrnky polohrubá mouka 1 ks prášek do perníku olej na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemná perníková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (vejce, cukr, olej, mléko, mouku s práškem do perníku a kakao) důkladně promícháme v míse. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou
Perníkovou směs vlijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Pečeme cca 30 minut, ale správnost upečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je bábovka upečená
Po vychladnutí perníkovou bábovku z formy vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem, pro ještě lepší výsledek přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout
Jemnou perníkovou bábovku podáváme ke kávě i čaji.