Jemná perníková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1 hrnek olej
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrnek mléko
2 lžíce cukr moučka
4 hrnky polohrubá mouka
1 ks prášek do perníku
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (vejce, cukr, olej, mléko, mouku s práškem do perníku a kakao) důkladně promícháme v míse. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou

  2. Perníkovou směs vlijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Pečeme cca 30 minut, ale správnost upečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je bábovka upečená

  3. Po vychladnutí perníkovou bábovku z formy vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem, pro ještě lepší výsledek přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout

  4. Jemnou perníkovou bábovku podáváme ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!