Jemná polévka ze zeleného chřestu recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
750 ml vývar
2 lžíce máslo
250 g brambory
2 ks šalotka
1 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
400 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je slijeme, ale vývar uchováme. Chřest očistíme od dřevnatých částí, stonky nakrájíme asi na 2 cm dlouhé špalíčky a hlavičky chřestu odložíme stranou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lžičce másla zlehka opečeme hlavičky chřestu na skus

  2. Z másla, šalotky a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým vývarem z brambor. Vše přivedeme k varu a přidáme nakrájený chřest, pepř a sůl. Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut a následně rozmixujeme dohladka. Polévku dochutíme solí a pepřem, vložíme kousky vařených brambor a hlavičky chřestu

  3. Jemnou polévku ze zeleného chřestu a brambor podáváme s opečenými toasty a zakysanou smetanou. Je výborná!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!