Valentýnský dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 60 g cukr 2 ks vejce 200 g bílá čokoláda 150 g bílý jogurt 300 ml smetana ke šlehání citronová esence 7 g plátková želatína těsto 2 60 g cukr 2 ks vejce 300 ml smetana ke šlehání citronová esence 7 g plátková želatina 200 g hořká tmavá čokoláda
Postup Valentýnský dort recept
Postup přípravy receptu
-
Bílé srdce. Žloutky smícháme s cukrem. Přidáme našlehanou smetanu a dáme vařit ve vodní lázni. Přidáme podle návodu připravenou plátkovou želatinu a bílou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Odstavíme a směs necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme jogurt a citronové aroma. Našleháme sníh z bílků a jemně ho přidáme do bílé směsi. Krém nalijeme do formy na srdíčko a dáme na 12 hodin do lednice ztuhnout. Po dvanácti hodinách ponoříme dno formy do vroucí vody a srdíčko překlopíme na tác nebo talíř.
Pro tmavé srdíčko použijeme menší formičku a postup je stejný jako u bílého srdce, jen použijeme tmavou čokoládu.
Pak již záleží na fantazii, jak srdce ozdobíme.