Valentýnský dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
60 g cukr
2 ks vejce
200 g bílá čokoláda
150 g bílý jogurt
300 ml smetana ke šlehání
citronová esence
7 g plátková želatína
těsto 2
60 g cukr
2 ks vejce
300 ml smetana ke šlehání
citronová esence
7 g plátková želatina
200 g hořká tmavá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Bílé srdce. Žloutky smícháme s cukrem. Přidáme našlehanou smetanu a dáme vařit ve vodní lázni. Přidáme podle návodu připravenou plátkovou želatinu a bílou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Odstavíme a směs necháme vychladnout.

  2. Do vychladlé směsi přidáme jogurt a citronové aroma. Našleháme sníh z bílků a jemně ho přidáme do bílé směsi. Krém nalijeme do formy na srdíčko a dáme na 12 hodin do lednice ztuhnout. Po dvanácti hodinách ponoříme dno formy do vroucí vody a srdíčko překlopíme na tác nebo talíř.

  3. Pro tmavé srdíčko použijeme menší formičku a postup je stejný jako u bílého srdce, jen použijeme tmavou čokoládu.

  4. Pak již záleží na fantazii, jak srdce ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!