Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 3 stroužky česnek 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 lžička sůl 1 ks vejce 100 g strouhanka 1000 g rajčata 2 ks šalotka 1,5 lžíce parmazán 2 lžíce olivový olej 200 ml zeleninový vývar olej na smažení 500 g mleté maso 1 lžička sušené oregano 1/2 lžičky sušený tymián 1 lžíce čerstvá petrželka 2 špetky mletý barevný pepř 1/4 lžičky mletý černý pepř 1 lžička sušená bazalka
Postup Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme masové válečky nebo kuličky. Mleté maso důkladně promícháme se strouhankou, nadrobno nasekanou petrželkou, parmazánem, prolisovaným česnekem, vejcem, solí a pepřem. Z této masové směsi tvoříme válečky nebo kuličky, které na oleji osmahneme ze všech stran dozlatova
Připravíme si omáčku. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky) a v polovině vařeni přidáme masové válečky
Nakonec rajčatovou omáčku (maso vyjmeme) lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme, vrátíme zpět masové válečky (kuličky) a máme hotovo
Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.