Smažené bramborové válečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
40 g máslo
100 g krupice
200 g hrubá mouka
1/2 balíčku kypřící prášek
150 g anglická slanina
1 ks velké vejce
600 g vařené brambory
100 - 150 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Brambory oloupeme, nakrájíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mouku prosejeme a promícháme s krupicí a kypřícím práškem. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se 3 lžícemi oleje. Listy špenátu očistíme od delších stonků, omyjeme a necháme oschnout

  2. Připravíme si bramborové těsto. Vlažné brambory osolíme a rozšťoucháme dohladka. Přidáme jedno vejce, rozpuštěné máslo a postupně do těsta zapracujeme moučnou směs. Podle potřeby přidáváme tolik mouky, dokud nevznikne hladké, vláčné a nelepivé těsto

  3. Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2 cm, který nakrájíme na obdélníky. Každý kousek potřeme česnekovým olejem, poklademe kouskem anglické slaniny a listy špenátu. Těsto svineme do ruličky a okraje pevně uzavřeme. Takto připravené válečky pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  4. Smažené bramborové válečky podáváme jako slanou chuťovku nebo teplou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!