Vaječné smaženky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 7 ks vejce 4 dkg máslo strouhanka 1 lžíce bílé víno 2 dkg hladká mouka 70 ml zakysaná smetana zelená petrželka olej nebo sádlo
Postup Vaječné smaženky recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.
V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.
Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.
Jídlo podáváme k dušené zelenině.