Vaječné smaženky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
7 ks vejce
4 dkg máslo
strouhanka
1 lžíce bílé víno
2 dkg hladká mouka
70 ml zakysaná smetana
zelená petrželka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme.

  2. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.

  3. V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.

  4. Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.

  5. Jídlo podáváme k dušené zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!