Sekaná z hub recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
250 ml mléko
4 lžíce sádlo
1 bílek
800 g houby
2 ks menší cibule
mletý pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme. Cibuli zpěníme na rozehřátém sádle (3 lžíce sádla), přidáme houby, malé množství vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vodu z hub necháme odpařit. Houby odstavíme a necháme chvíli chladnout

  2. Housky namočíme na pár minut do mléka. Petrželku jemně nasekáme

  3. Namočené housky vymačkáme a přidáme je k houbám. Přisypeme petrželku, koření podle chuti, vejce a důkladně vše promícháme. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou. Z houbového těsta vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli 1 lžíci sádla. Sekanou potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě, za občasného podlévání, dozlatova. Houbovou sekanou necháme mírně vychladnout, pak teprve porcujeme

  4. Houbovou sekanou podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou nebo s bramborovou kaší

  5. Do sekané můžeme přidat podle chuti i česnek s majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!