Vaječné karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
1 lžíce máslo
2-3 lžíce strouhanka
125 ml mléko
50 g cibule
1 ks houska
olej na smažení
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sedm vajec dáme vařit natvrdo. Housku nakrájíme a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, cibuli na něm zpěníme a odstavíme. Housku vymačkáme a spolu s vejci ji umeleme ve strojku na maso. Do směsi přidáme poslední neuvařené syrové vejce, cibuli, strouhanku, podle chuti sůl a pepř nebo jiné koření a směs pořádně promícháme.

  3. Tvoříme silnější karbanátky, které smažíme v rozpáleném oleji na pánvi.

  4. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!