Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
5 ks brambory
1 dl mléko
1 ks cibule
1 balíček špenát
1 lžička hladká mouka
1 lžička polohrubá mouka
500 g vepřová plec
mletý černý pepř
2 lžičky celý kmín
500 g vepřový bok bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Bůček a maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s nakrájenou cibulí a česnekem a necháme během noci odležet

  2. Druhý den podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda

  3. Brambory si den předem uvaříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory smícháme s vejcem, lžičkou soli a polohrubé mouky. Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí

  4. Z těsta vytvoříme 4 šišky a dáme je vařit do vroucí osolené vody. Domácí bramborové knedlíky vaříme 15 - 20 minut

  5. Špenát nerozmrazujeme. Necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit

  6. Snadné domácí bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!