Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
sůl
1 ks vejce
ocet
1 kg brambory
kmín
1 lžíce sádlo
voda
30 dkg uzenina
1 hlávka červené zelí
1/2 kg hladká mouka
1 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme špetku soli, vejce a s postupným přidáváním hladké mouky vypracujeme vláčné těsto

  2. Uzeninu nakrájíme na kousky a obalujeme těstem. Můžeme použít párky, trampskou cigáru, výborné jsou i domácí škvarky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 20 minut

  3. Jako příloha k bramborovým knedlíkům s uzeninou se výborně hodí červené zelí

  4. Hlávku červeného zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přitom kontrolujeme, jestli nedošlo k odpaření vody a případně vodu dolijeme. Až je zelí měkké, přidáme kmín (podle chuti) a jíšku. Tu připravíme z rozehřátého sádla, na kterém necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou větší cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a za stálého míchání necháme zrůžovět. Hotovou jíšku zalijeme studenou vodou a rozmícháme v uvařeném zelí. Necháme cca 5 minut povařit a zelí dochutíme solí, cukrem a trochou octa

  5. Bramborové knedlíky s uzeninou rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme červené zelí a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!