Vaječná pomazánka s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
máslo
5 dkg eidam
1 ks šalotka
2 lžíce tatarská omáčka
podle chuti
sůl
pepř
plnotučná hořčice
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a po rozkrojení z nich vyjmeme žloutky. Sýr nastrouháme.

  2. Žloutky rozmačkáme s oříškem másla. Přidáme nakrájenou šalotku, nasekané bílky a strouhaný sýr. Smícháme s tatarskou omáčkou a hořčicí, dochutíme solí a pepřem, případně směsí sušených bylinek pro barvu. Použijeme třeba směs "bylinkové máslo" nebo trochu medvědího česneku.

  3. Vaječnou pomazánku necháme vychladit nebo ji hned mažeme na čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!