Utopenci se zelím a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks špekáček
8 ks bobkový list
3-4 ks červená cibule
500 g kysané zelí
nálev
1 lžička sůl
400 ml ocet
200 ml voda
1 lžíce cukr krupice
6 kuliček nové koření
1 lžička hořčičné semínko
10 kuliček celý černý pepř
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci svaříme ocet s vodou, lžící cukru, novým kořením, hořčičným semínkem, solí a celým pepřem. Nálev po svaření necháme trochu zchladnout.

  2. Kysané zelí vysypeme do síta a necháme odkapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky nakrojíme a na řezu je opepříme, vložíme trochu cibule a bobkový list.

  3. Velkou sklenici poté ve vrstvách naplníme okapaným zelím promíchaným se zbylou cibulí a špekáčky. Vše zalijeme horkým nálevem až nad špekáčky a sklenici uzavřeme. Utopence se zelím necháme v chladu proležet minimálně týden.

  4. Utopence se zelím podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!