Utopenci se zelím a cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks špekáček 8 ks bobkový list 3-4 ks červená cibule 500 g kysané zelí nálev 1 lžička sůl 400 ml ocet 200 ml voda 1 lžíce cukr krupice 6 kuliček nové koření 1 lžička hořčičné semínko 10 kuliček celý černý pepř podle chuti mletý černý pepř
Postup Utopenci se zelím a cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci svaříme ocet s vodou, lžící cukru, novým kořením, hořčičným semínkem, solí a celým pepřem. Nálev po svaření necháme trochu zchladnout.
Kysané zelí vysypeme do síta a necháme odkapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky nakrojíme a na řezu je opepříme, vložíme trochu cibule a bobkový list.
Velkou sklenici poté ve vrstvách naplníme okapaným zelím promíchaným se zbylou cibulí a špekáčky. Vše zalijeme horkým nálevem až nad špekáčky a sklenici uzavřeme. Utopence se zelím necháme v chladu proležet minimálně týden.
Utopence se zelím podáváme s chlebem.