Utopenci s hořčicí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
250 ml ocet
250 g cibule
500 g špekáčky
500 ml voda
1 lžíce cukr krystal
bobkový list
nové koření
plnotučná hořčice
mletý černý pepř
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme ocet, vodu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rovnou lžíci cukru, necháme přejít varem. Nálev necháme vychladit

  2. Než nám lák vychladne, podélně nařízneme oloupané špekáčky (6 - 8 ks), zevnitř je pomažeme hořčicí, trochu opepříme a vložíme 2 půl kolečka cibule

  3. Do připravené sklenice (nádoby) dáme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme naplněné špekáčky a zalijeme vychladlým lákem. Necháme pokud možno asi týden odstát, aby se utopenci pořádně proležely

  4. Utopence s hořčicí konzumujeme s chlebem či jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!