Čínské maso s mandlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 lžíce solamyl
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 lžička vegeta
1 hrst mandle
1/4 lžičky pepř
4 ks kuřecí prsa
2 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mandle spaříme horkou vodou a poté oloupeme. Oloupané mandle rozpůlíme

  2. Připravíme si marinádu, do které budeme maso nakládat. Do mísy dáme olej, přidáme všechno koření, žloutek, solamyl a promícháme. Poté do marinády přidáme nakrájenou cibuli a mandle. Nakonec do mísy dáme maso a vše důkladně promícháme

  3. Mísu vložíme do lednice a necháme 24 hodin odležet

  4. Druhý den maso osmažíme ze všech stran dozlatova a podáváme. Vhodnou přílohou jsou hranolky či dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!