Utopenci s cibulí a chilli papričkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks špekáček
nálev
8 lžic cukr
1 lžíce sůl
80 ml ocet
4 lístky bobkový list
8 kuliček nové koření
240 ml světlé pivo
16 kuliček celý černý pepř
náplň
4 ks cibule
8 ks chilli papričky
na potření
4 lžíce plnotučná hořčice
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nejprve oloupeme a potom z každé strany podélně nakrojíme. Dále smícháme hořčici s mletým černým pepřem a připravenou směsí potřeme rozkrojenou část špekáčků.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do rozkrojeného špekáčku vložíme půlkolečko cibule a chilli papričku. Špekáčky spíchneme párátkem a následně na těsno vložíme do dobře umyté a vařící vodou propláchnuté sklenice.

  3. Pivo smícháme se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Nálev stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet.

  4. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Potom přendáme sklenici se špekáčky do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou, než budou připravené ke konzumaci.

  5. Utopenci s cibulí a chilli papričkami podáváme s krajícem chleba nebo jiným pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!