Tyčinky s kmínem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 lžička sůl
100 ml mléko
3 lžíce sádlo
sádlo
500 dl hladká mouka
1 lžička drcený kmín
200 ml světlé pivo
30 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme. Z droždí se špetkou cukru, vlahého mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout

  2. Do středu prosáté mouky uděláme důlek, přidáme kvásek, sádlo, sůl, kmín a spolu s pivem zpracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na placku silnou asi 1/2 cm a rádýlkem nakrájíme na proužky (tyčinky). Tyčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 15 minut kynout

  3. Tyčinky s kmínem pečeme při 200 °C dorůžova a ještě horké potřeme rozpuštěným sádlem

  4. Vychladlé tyčinky s kmínem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu, ale i samotné jsou moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!