Tvarůžková pomazánka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0.5 tobolky cibule
1 špetka kmín
10 g pažitka
1 špetka chilli
1 list bobkový list
3 kuličky nové koření
3 špetky mletá sladká paprika
1 balíček olomoucké tvarůžky
50 g pravé máslo
50 g měkký tavený sýr (Apetito)
podle potřeby
pivo

Postup přípravy receptu

  1. Olomoucké tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do uzavíratelného boxu a zalijeme pivem. Přidáme špetku kmínu, bobkový list a nové koření. Takto necháme fermentovat v pokojové teplotě asi 7 dní.

  2. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Poté zbylé pivo odlijeme (otrlejší mohou zbytek piva ponechat) a k tvarůžkům přimícháme pravé máslo, měkký sýr, nakrájenou pažitku, mletou papriku, trochu chilli, česnek a cibuli. Celou směs řádně promícháme.

  4. Tvarůžkovou pomazánku servírujeme na čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!