Tvarohový velikonoční beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
6 lžic mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
230 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
190 g Hera
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vyšlehané žloutky. Přidáme tvaroh, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do vysypané formy beránka, přiklopíme druhým dílem a dáme péct. Já mám tu klasickou keramickou dvoudílnou formu na beránka. Pečeme v horkovzdušné troubě 45 minut na 180 °C. Po vyndání z trouby beránka propíchneme, aby neklesl.

  3. Po vychladnutí zdobíme tvarohového velikonočního beránka čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme. Jde také i rozkrojit a promazat krémem.

  4. Tip: část těsta můžeme obarvit kakaem, tím získáme mramorového beránka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!