Chili con carne podle Richarda Nováka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
1,5 l vývar z kostí
3 ks chilli papričky
2 ks bobkový list
0,25 lžiček mletá skořice
500 g mleté hovězí maso
2 lžičky mletý kmín
1 lžička sušené oregano
2 snítky čerstvý tymián
1 konzerva sterilovaná kukuřice
2 konzervy rajský protlak
2 ks červená cibule
3 lžíce mletá sladká paprika
0,5 lžiček mletý černý pepř
2 konzervy konzervovaná rajčata
třtinový cukr
4 konzervy červené fazole v nálevu
2 lžíce sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek, chilli papričky a tymián nasekáme a osmahneme na oleji v hrnci. Mleté a ​​pouze osolené maso orestujeme v samostatné pánvi na mírném ohni s trochou oleje dozlatova. Do hrnce přidáme koření (kmín, papriku, pepř) a povaříme, dokud se neuvolní jeho aromatická vůně

  2. Pak vmícháme mleté orestované maso a dobře promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata, mírně osolíme a necháme na mírném ohni chvíli provařit. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, třtinový cukr, skořici a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme opět provařit

  3. Jakmile omáčka začíná houstnout, přidáme fazole a kukuřici, která dodá sladkost a dále oregano, majoránku a necháme vařit po dobu cca 10 minut, aby fazole nasály všechny chutě naší chilli omáčky. Pokud je potřeba, chilli con carne dochutíme a můžeme servírovat. Omáčku lze ještě zjemnit trochou smetany na vaření

  4. K chili con carne jsou jako příloha výborné restované brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!