Tvarohový štrůdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
2-3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
350 g polohrubá mouka
500 ml vlažná voda
1 lžička jablečný nebo vinný ocet
na potření
1 ks vejce
náplň
30 g máslo
1 lžíce rum
2 ks žloutek
5 lžic rozinky
2 ks bílek
100 g med
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce strouhaná citronová kůra
2 kelímky polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladkou hmotu. Tu zvrchu zlehka potřeme olejem a dáme odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout, vmícháme do tvarohu a postupně přidáváme ostatní ingredience.

  3. Těsto si rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na plát o síle asi 3 mm. Těsto potíráme tvarohovou náplní, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Závin s tvarohem pečeme při 175 °C asi 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!