Tvarohový štrůdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce cukr 2-3 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 350 g polohrubá mouka 500 ml vlažná voda 1 lžička jablečný nebo vinný ocet na potření 1 ks vejce náplň 30 g máslo 1 lžíce rum 2 ks žloutek 5 lžic rozinky 2 ks bílek 100 g med 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce strouhaná citronová kůra 2 kelímky polotučný tvaroh
Postup Tvarohový štrůdl recept
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladkou hmotu. Tu zvrchu zlehka potřeme olejem a dáme odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout, vmícháme do tvarohu a postupně přidáváme ostatní ingredience.
Těsto si rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na plát o síle asi 3 mm. Těsto potíráme tvarohovou náplní, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
Závin s tvarohem pečeme při 175 °C asi 60 minut.