Květák v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 lžičky majoránka
1 špetka tymián
1 ks květák
med
1 lžíce olivový olej
3 - 4 ks jarní cibulka
1 - 2 hrnky rajčatové pyré
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka

  2. Mezitím si očistíme jarní cibulku a dozlatova ji osmahneme na oleji (másle). Přidáme scezený a na kousky překrájený uvařený květák a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme, opepříme, přidáme tymián, majoránku a za občasného promíchání krátce podusíme. Pokud máme kvalitní rajčatové pyré dobré chuti, bude stačit 5 - 7 minut. Na závěr můžeme květák v rajčatové omáčce mírně dosladit medem

  3. Květák v rajčatové omáčce podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!