Květák v rajčatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 lžičky majoránka 1 špetka tymián 1 ks květák med 1 lžíce olivový olej 3 - 4 ks jarní cibulka 1 - 2 hrnky rajčatové pyré čerstvě mletý pepř
Postup Květák v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka
Mezitím si očistíme jarní cibulku a dozlatova ji osmahneme na oleji (másle). Přidáme scezený a na kousky překrájený uvařený květák a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme, opepříme, přidáme tymián, majoránku a za občasného promíchání krátce podusíme. Pokud máme kvalitní rajčatové pyré dobré chuti, bude stačit 5 - 7 minut. Na závěr můžeme květák v rajčatové omáčce mírně dosladit medem
Květák v rajčatové omáčce podáváme jako teplý hlavní chod.