Květák zadělávaný recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 1 ks žloutek 125 ml mléko 1 ks květák 60 g hladká mouka muškátový oříšek čerstvá petrželka
Postup Květák zadělávaný
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty ve vroucí osolené vodě povaříme a scedíme je
Z mouky a másla si zatím připravíme světlou jíšku. Podle potřeby a velikosti pekáčku a květáku ji rozředíme vývarem a dobře povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek. Omáčku odstavíme a ihned do ní vmícháme mléko se žloutkem a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Omáčku již nevaříme
Do omáčky vložíme květák a ochutíme nasekanou petrželkou
Zadělávaný květák už jen prohřejeme. Zadělávaný květák podáváme s vařenými brambory.