Květák zadělávaný recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 ks žloutek
125 ml mléko
1 ks květák
60 g hladká mouka
muškátový oříšek
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty ve vroucí osolené vodě povaříme a scedíme je

  2. Z mouky a másla si zatím připravíme světlou jíšku. Podle potřeby a velikosti pekáčku a květáku ji rozředíme vývarem a dobře povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek. Omáčku odstavíme a ihned do ní vmícháme mléko se žloutkem a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Omáčku již nevaříme

  3. Do omáčky vložíme květák a ochutíme nasekanou petrželkou

  4. Zadělávaný květák už jen prohřejeme. Zadělávaný květák podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!