Tvarohový nákyp podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
10 dkg máslo
2 dl mléko
25 dkg veka
10 dkg cukr krupice
15 dkg měkký tvaroh
podle chuti
rozinky
citronová kůra
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh a necháme zatím stranou. Žloutky utřeme s polovinou másla a cukrem. Dále přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozmíchaný tvaroh, rozinky, namočenou veku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Cukr můžeme přidat podle chuti.

  2. Zbytkem másla vymažeme dortovou formu nebo menší pekáč či kastrol. Do vymazané nádoby vlijeme připravený nákyp, nádobu s tětem vložíme do větší nádoby s vodou, přiklopíme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě. Když je nákyp tuhý, odklopíme pokličku a již bez páry dopečeme.

  3. Tvarohový nákyp podle babičky podáváme teplý, ale když zbude, je dobrý i studený. Tvarohový nákyp na talíři pocukrujeme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!