Uzený losos na grilu marinovaný v rumu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 špetky drcený černý pepř
1 sklenka hrubozrnná sůl
2 lžíce třtinový cukr
250 g čerstvý losos
1 sklenka třtinový tmavý rum
1 miska dřevěné udící lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Osušený filet lososa namočíme na 15 minut do tmavého třtinového rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5 cm). Poté filet opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Z misky vylijeme rum a vytřeme ji do sucha

  2. Třetinu marinády (sůl, cukr, pepř) vsypeme na dno misky a vložíme na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypeme na filet a jemně vklepeme do masa. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a necháme 4 hod marinovat v lednici

  3. Udící lupínky předem namočíme na 1 hodinu do vody, poté scedíme, necháme okapat a připravíme gril na nepřímé grilování

  4. Lososa marinovaného v rumu po 4 hodinách vyjmeme ze směsi, opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Filet umístíme doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhodíme okapané lupínky. Lososa grilujeme nepřímou metodou při 200 °C cca 30 - 40 minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat

  5. Uzený losos na grilu marinovaný v rumu chutná výtečně a jistě jím nadchnete i své hosty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!