Tvarohový koláč ala Lenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce mleté vlašské či jiné ořechy
5 lžic med květový (bio)
1 lžička skořice (Artemis bio)
6 lžic žitná celozrnná mouka (bio)
2 lžíce extra panenský olivový olej (Itálie bio)
250 g jemný bílý bio tvaroh
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
čerstvé ovoce (třešně, meruňky)

Postup přípravy receptu

  1. Formu vymažeme olivovým olejem a vysypeme celozrnnou moukou.

  2. Tvaroh smícháme s vejcem, skořicí, 3 lžícemi medu, 3 lžícemi mouky a směs rozetřeme do vymazané koláčové formy. Tvarohovou směs poklademe bohatě ovocem.

  3. Smícháme 3 lžíce mouky, 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 3 lžíce mletých ořechů a vytvoříme tak drobenku.

  4. Drobenkou hustě posypeme ovoce a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut na 250 °C, poté troubu vypneme a zapneme na 10 minut pouze víření horkého vzduchu, aby se vytvořila křupavá drobenka.

  5. Tvarohový koláč ala Lenka podáváme vychlazený a skladujeme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!