Bramboráčky z kedlubny recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 hrneček olej
2 lžíce sůl
1 ks vejce
4 lžíce majoránka
2 ks kedlubna
2 lžíce mletý pepř
300 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nastrouháme oloupanou kedlubnu, osolíme a vymačkáme část šťávy

  2. Ke kedlubně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Nakonec vmícháme mouku. Dáme tolik, aby těsto mělo hustotu klasického těsta na bramboráky

  3. Na rozpáleném oleji smažíme z těsta bramboráčky dozlatova

  4. Bramboráčky z kedlubny podáváme teplé i studené. Podle chuti je můžeme potírat sterilovaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!