Bramborákové roládky se zelím a uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
100 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks paprika
750 g brambory
majoránka
1 ks cibule
kmín
1 ks rajče
hladká mouka
olej na smažení
1 balíček kysané zelí
250 g uzená krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme oloupaný a rozetřený česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a podle potřeby i hladkou mouku. Ze všech přísad vypracujeme v míse těsto a na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky velké asi jako palačinky. Usmažené bramboráky uchováme v teple

  2. Kysané zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme na kostičky, slaninu nakrájíme. Cibuli společně se slaninou osmažíme, přimícháme k zelí a asi 5 minut společně povaříme. Podle chuti můžeme trochu osladit

  3. Každý bramborák potřeme zelnou směsí, položíme na něj plátek uzeného masa a zabalíme do rolády

  4. Při podávání bramborových roládek s kysaným zelím a uzeným masem zdobíme talíř omytou a nakrájenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!