Bramborákový koláč recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 2 ks vejce 6 ks brambory 1 špetka majoránka 7 ks jablka 1 špetka pepř 1 špetka mletá skořice 2 balíčky vanilkový cukr 4 lžíce hladká mouka
Postup Bramborákový koláč
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si bramborákové těsto: Smícháme nastrouhané brambory, vejce, utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a hladkou mouku (pokud nemáme mouku, můžeme použít směs na bramboráky)
Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím vymažeme pekáček olejem a vysypeme strouhankou
Nasypeme těsto a rozetřeme, navrch dáme nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí
Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto nezíská celiství povrch a nešpiní špejly
TIP:
Tento koláč můžeme využít i na slano a to pokud zaměníme jablka za zelí a místo skořice a cukru dáme např. oblíbenou klobásku.