Bramborákový koláč recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
6 ks brambory
1 špetka majoránka
7 ks jablka
1 špetka pepř
1 špetka mletá skořice
2 balíčky vanilkový cukr
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bramborákové těsto: Smícháme nastrouhané brambory, vejce, utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a hladkou mouku (pokud nemáme mouku, můžeme použít směs na bramboráky)

  2. Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím vymažeme pekáček olejem a vysypeme strouhankou

  3. Nasypeme těsto a rozetřeme, navrch dáme nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto nezíská celiství povrch a nešpiní špejly

  5. TIP:

  6. Tento koláč můžeme využít i na slano a to pokud zaměníme jablka za zelí a místo skořice a cukru dáme např. oblíbenou klobásku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!