Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
vejce
40 g máslo
100 g máslo
citron
25 g droždí
40 g cukr krupice
100 g cukr krupice
2 lžíce cukr krupice
140 g hrubá mouka
250 g polohrubá mouka
1 balíček měkký tvaroh
máslo na vymazání
130 ml polotučné mléko
250 g strouhané jablko

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vsypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme trochu prohřátého mléka. Přidáme polovinu cukru a rozdrobíme droždí, případně použijeme droždí v prášku. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, změklé máslo, zbylý cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a postupně i zbylé mléko

  2. Zaděláme vařečkou těsto, až se přestane lepit, zpracujeme ho rukama. V míse přikryté utěrkou necháme těsto 2 hodiny kynout, nejlépe na teplém místě

  3. Mezitím si vymícháme náplň. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Promícháme s nahrubo nastrouhanými jablky (asi s polovinou uvedeného množství)

  4. Přichystáme si i drobenku. Máslo prsty promícháme s moukou a cukrem. Rychle pomocí prstů zpracujeme na sypkou směs

  5. Vykynuté těsto opatrně navrstvíme na vymazaný plech, poklademe náplní a nakonec zbylými jablky a drobenkou

  6. Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 - 25 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!