Čokoládový dezert s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g cukr
jahody
mandle
100 g hořká čokoláda
1 lžička citronová kůra
400 ml smetana ke šlehání
200 ml bílé suché víno
2 špetky drcený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme

  2. Víno zahříváme s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Vmícháme citronovou kůru, zalijeme smetanou na šlehání a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme čokoládu a drcený rozmarýn. Čokoládovo-smetanovou směs necháme velice pozvolna vařit asi 25 minut

  3. Na dno vypláchnutých skleniček nebo mističek vložíme jahodu, zalijeme tekutým krémem a vychladlé necháme přes noc ztuhnout v lednici

  4. Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a spařenými nebo praženými mandlemi. Ke zdobení můžeme použít šlehačku a lístek máty. Podáváme jako dezert ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!