Tvarohovo-jablečný koláč se sněhovou čepicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
0,5 hrnků olej
4 ks žloutek
0,5 hrnků mléko
4 ks jablko
4 ks bílek
1 hrnek cukr krupice
0,25 hrnků ořechy
0,25 hrnků cukr moučka
1 špetka mletá skořice
1 hrnek hladká mouka
0,5 ks citronová kůra
citronová kůra
1 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
2 ks měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze 4 vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich sníh. Do sněhu přidáme asi 1/4 hrnku cukru moučka a asi 1/4 hrnku mletých ořechů

  2. Žloutky ušleháme s hrnkem cukru, potom přidáme olej, mléko, obě mouky, nastrouhanou kůru z půlky citronu, prášek do pečiva a těsto dobře promícháme

  3. Přibližně 3/4 těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Na těsto nastrouháme jablka, posypeme cukrem a skořicí. Na jablečnou vrstvu dáme oslazený tvaroh s nastrouhanou citronovou kůrou. Přelijeme zbytkem těsta a na vrch dáme sněhovou čepici

  4. Koláč pečeme pozvolna s horkovzduchem asi 50 minut při 160 - 170 °C

  5. Tvarohovo-jablečný koláč se sněhovou čepicí po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!