Čokoládový chlebíček z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce kakao
200 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
100 g čokoláda na vaření
200 g cukr moučka
220 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu opatrně rozehřejeme v mléce, přidáme máslo a vychladíme. Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v těsto

  2. Těsto nalijeme do pečící nádoby domácí pekárny, nezapomeneme vyjmout hnětací lopatku

  3. Přístroj nastavíme podle druhu pekárny a zapneme na program "pečení"

  4. Po upečení čokoládový chlebíček zkontrolujeme špejlí a podle potřeby znovu program zapneme. Já pekla 1 hodinu a 20 minut, aby byl chlebíček propečený i uprostřed

  5. Čokoládový chlebíček z domácí pekárny necháme vychladnout, vyklopíme a rozkrájíme na plátky

  6. Komu by se zdál čokoládový chlebíček příliš suchý, může si ho mazat libovolným krémem, oříškovou pomazánkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!