Tvarohovo-jablečný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
1 ks žloutek
rozinky
500 g tvaroh
citronová kůra
150 g hrubá mouka
tuk na vymazání
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
4 lžíce smetana na vaření
drobenka
500 g strouhané jablko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Změklé máslo zpracujeme s cukrem, moukou, vejcem, špetkou soli a kypřícím práškem. Těsto roztlačíme do vyšší koláčové formy, kterou nezapomeneme vymazat tukem

  2. Tvaroh vymícháme se žloutkem, cukrem a zředíme smetanou. Podle chuti můžeme přidat rozinky a nastrouhanou citronovou kůru

  3. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich přebytečnou šťávu

  4. Na těsto dáme tvarohovou náplň, poklademe jablíčky a posypeme drobenkou (máslo, mouka, cukr)

  5. Tvarohovo-jablečný koláč vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut, pak teplotu snížíme a dopékáme do zrůžovění. Před krájením necháme koláč vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!