Tvarohové řezy z pudinku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
2 lžíce rum
20 ml olivový olej
1 lžička jedlá soda
130 g třtinový cukr
4 balíčky bezlepkový pudinkový prášek
krém
200 g máslo
150 g cukr moučka
2 balení měkký tvaroh
na potření
ovocná marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Pudink a jedlou sodu smícháme a prosejeme, přidáme rum, žloutky, olej a vše dohladka vyšleháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 190 °C cca 20 minut. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme tvaroh a vyšleháme hladký krém.

  3. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a krémem. Pudink můžete použít s libovolnou příchutí - banán, čokoláda a pistácie.

  4. Tvarohové řezy z pudinku podáváme k různým příležitostem s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!