Tvarohové řezy z pudinku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 2 lžíce rum 20 ml olivový olej 1 lžička jedlá soda 130 g třtinový cukr 4 balíčky bezlepkový pudinkový prášek krém 200 g máslo 150 g cukr moučka 2 balení měkký tvaroh na potření ovocná marmeláda
Postup Tvarohové řezy z pudinku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Pudink a jedlou sodu smícháme a prosejeme, přidáme rum, žloutky, olej a vše dohladka vyšleháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 190 °C cca 20 minut. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme tvaroh a vyšleháme hladký krém.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou a krémem. Pudink můžete použít s libovolnou příchutí - banán, čokoláda a pistácie.
Tvarohové řezy z pudinku podáváme k různým příležitostem s kávou nebo čajem.