Tvarohové řezy bez cukru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
3 ks vejce
0.5 ks citron
0.5 lžičky prášek do pečiva
120 g polohrubá mouka
5 lžic horká voda
6 kuliček sacharin
náplň
1 lžíce máslo
0.3 l voda
1 lžíce želatina
250 g měkký tvaroh
4 kuličky sacharin
1 kulička sacharin (do želatiny)
200 g ovoce (broskev, kiwi, jahoda)
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme dohusta, pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sacharin rozpuštěný ve lžíci teplé vody a šleháme dále. Přidáme žloutky, olej a střídavě mouku s práškem do pečiva a horkou vodu.

  2. Těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný pekáček. Pečeme v předehřáté troubě.

  3. Náplň: Želatinu namočíme na půl hodiny do studené vody oslazené sacharinem. Potom ji ohřejeme na 60 °C. Nesmí se vařit! Tvaroh smícháme s rozehřátým máslem, přisladíme sacharinem rozpuštěným ve lžíci teplé vody, přidáme na kostky pokrájené ovoce a želatinu. Krém vychladíme.

  4. Rozkrojený piškot potřeme 3/4 náplně a přiklopíme. Vrch potřeme zbylou náplní a ještě bohatě ozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!