Smetanová pizza se žampiony recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
4 - 5 lžic kečup
1 hrst rukola
250 g žampiony
drcený tymián
mletý černý pepř
sušená bazalka
200 g libová anglická slanina
drcený rozmarýn
6 - 8 ks sušená rajčata v oleji
1 kelímek krémovitá zakysaná smetana
1 balíček těsto na pizzu v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme, prolisujeme a rozdělíme na dvě části. Menší část smícháme s kečupem. Větší částí česneku ochutíme zakysanou smetanu, do které navíc vmícháme tymián, bazalku, rozmarýn, pepř a sůl

  2. Plát těsta rozložíme na pečící papír, potřeme kečupem a poklademe slaninou. Na slaninu rozetřeme ochucenou smetanu, na ni položíme několik sušených rajčat a vše zakryjeme nakrájenými žampiony

  3. Pizzu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 20 minut. 5 minut před dopečením pizzu posypeme lístky rukoly, která pokrmu dodá velice příjemnou chuť

  4. Smetanovou pizzu se žampiony podáváme teplou, ale chutná i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!