Smetanová omáčka s krevetami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 5 g máslo pórek bazalka 200 g krevety 50 ml bílé víno olivový olej 1 ks střední cibule 1 ks velká mrkev 100 g čerstvé žampiony 100 g cherry rajče
Postup Smetanová omáčka s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Karotku očistíme a nastrouháme, žampiony také očistíme a nakrájíme na tenké plátky
Drobně nakrájenou cibulku, strouhanou karotku a žampiony orestujeme na olivovém oleji s máslem. Potom přidáme krevety, po osmahnutí zalijeme vínem. Dále přidáme nakrájená oloupaná rajčata. Zalijeme smetanou, povaříme a přecedíme. Do omáčky vložíme několik krevet. Podle chuti přidáme nakrájený pórek, prolisovaný česnek a bazalku
Jako přílohu ke smetanové omáčce s krevetami doporučuji těstoviny.