Smetanová omáčka s krevetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 g máslo
pórek
bazalka
200 g krevety
50 ml bílé víno
olivový olej
1 ks střední cibule
1 ks velká mrkev
100 g čerstvé žampiony
100 g cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Karotku očistíme a nastrouháme, žampiony také očistíme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Drobně nakrájenou cibulku, strouhanou karotku a žampiony orestujeme na olivovém oleji s máslem. Potom přidáme krevety, po osmahnutí zalijeme vínem. Dále přidáme nakrájená oloupaná rajčata. Zalijeme smetanou, povaříme a přecedíme. Do omáčky vložíme několik krevet. Podle chuti přidáme nakrájený pórek, prolisovaný česnek a bazalku

  3. Jako přílohu ke smetanové omáčce s krevetami doporučuji těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!