Tvarohové noky s jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
100 ml mléko
750 g jahody
300 g krupice
100 g cukr krupice
cukr moučka
2 lžičky kukuřičný škrob
2 ks měkký polotučný tvaroh
podle chuti
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme mléko, krupici, oba tvarohy, žloutky a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak ho přimícháme ke žloutkové směsi. Získáme hutnější těsto.

  2. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a necháme probublávat. Těsto nabíráme lžící a pomocí druhé vytvoříme noky, které vhazujeme do vody. Vaříme zhruba 10 minut, noky by měly vyplavat.

  3. Omyté a přepůlené jahody dáme do hrnce, zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Pak část směsi odebereme do hrnečku a přidáme k ní solamyl, zamícháme a vrátíme do hrnce.

  4. Jahodovou omáčkou přeléváme tvarohové noky a ozdobíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!