Tvarohové noky s jahodovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 100 ml mléko 750 g jahody 300 g krupice 100 g cukr krupice cukr moučka 2 lžičky kukuřičný škrob 2 ks měkký polotučný tvaroh podle chuti cukr moučka
Postup Tvarohové noky s jahodovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme mléko, krupici, oba tvarohy, žloutky a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak ho přimícháme ke žloutkové směsi. Získáme hutnější těsto.
V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a necháme probublávat. Těsto nabíráme lžící a pomocí druhé vytvoříme noky, které vhazujeme do vody. Vaříme zhruba 10 minut, noky by měly vyplavat.
Omyté a přepůlené jahody dáme do hrnce, zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Pak část směsi odebereme do hrnečku a přidáme k ní solamyl, zamícháme a vrátíme do hrnce.
Jahodovou omáčkou přeléváme tvarohové noky a ozdobíme moučkovým cukrem.