Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
20 g máslo
smetana
voda
800 g jahody
limetka
1 lžíce cukr moučka
1 kostka měkký tvaroh
50 g jemná strouhanka
čerstvá máta
40 g dětská krupička
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme sypké suroviny (strouhanka, krupička, cukr a sůl) a promícháme. Přidáme rozklepnuté vejce, povolené máslo a tvaroh. Vše důkladně promícháme, až nám vznikne lepivé těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice

  2. Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme. Podle chuti dosladíme jemně mletým třtinovým cukrem. Samozřejmě lze použít i klasický cukr moučka. Slazení záleží i na zralosti jahod. v opačném případě okyselíme limetkovou či citronovou šťávou. Jahodovou omáčku lze také zjemnit smetanou ke šlehání, ale v tomto případě jsme ji vynechali, chuť je tak čistě ovocná

  3. Z vychlazeného těsta tvoříme menší kuličky. Při tvarování si prsty pomoučníme moukou, aby se těsto tolik nelepilo

  4. V hrnci přivedeme vodu k varu, nezapomeneme ji mírně osolit. Do vody vhazujeme po částech knedlíčky a vaříme, až vyplavou na povrch. Doba varu je podle velikosti knedlíčků cca 3 - 5 minut

  5. Uvařené tvarohové knedlíčky scedíme. Připravíme si jahodovou omáčku k servírování

  6. Do hlubokého talíře nalijeme jahodovou omáčku, přidáme teplé tvarohové knedlíčky, ozdobíme mátou, kousky jahod a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!