Krkovička s překvapením recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
sůl
4 - 6 ks vejce
sádlo
1 ks pórek
4 ks špekáček
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si plátky krkovice nebo jiného masa podle chuti (nejlépe kruhového tvaru - asi 200 g plátky o průměru asi 18 - 20 cm po rozklepání). Maso rozklepeme, lehce osolíme a opepříme. Slaninu a pórek nakrájíme na drobné kousky

  2. V pánvi na sádle osmahneme slaninu s pórkem, přidáme vejce a usmažíme. Míchaná vejce s pórkem rozprostřeme do středu každého plátku masa

  3. Špekáčky z jedné strany nakrojíme jako na opékání a zasadíme doprostřed míchaných vajec nakrojenou stranou nahoru. Okraje masa zvedneme vzhůru a provázkem přichytíme k horní části špekáčku. Vejce zůstanou schovaná uvnitř a maso vytvoří jakýsi měšec, z něhož vykukuje nakrojená část špekáčku, která se při pečení rozevře jako květ

  4. Měšce vepřového masa lehce podlijeme a pečeme při 180 - 200 °C asi jednu až jednu a čtvrt hodiny

  5. Krkovičku s překvapením podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!