Tvarohové knedlíčky s jahodami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
strouhanka
jahody
2 kostky tvaroh
cukr moučka
hrubá mouka
4 lžíce rozpuštěné máslo
4 lžíce hrubá krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh a krupici, kterou spaříme rozehřátým máslem. Osolíme a postupně vmícháme vejce. Aby mělo těsto správnou konzistenci, přidáme podle potřeby hrubou mouku. Důkladně propracujeme

  2. Lžičkou vykrajujeme těsto a tvoříme tvarohové kuličky, které vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 7 minut. Nejdříve 3 minuty, pak tvarohové knedlíčky otočíme a dovaříme. Tvarohové knedlíčky dáme stranou an teplé místo

  3. Připravíme strouhanku. Na pánev či do kastrolku dáme olej, necháme rozehřát a nasypeme strouhanku. Mícháme tak dlouho, dokud strouhanka nezačne pomalu tmavnout a opraží se. Poté odstavíme z ohně, necháme zchladnout a vmícháme moučkový cukr. Množství záleží na chuti. Jahody rozmačkáme nebo rozmixujeme. Podle chuti je smícháme s cukrem

  4. Tvarohové knedlíčky posypeme strouhankou a přelijeme jahodami. Tvarohové knedlíčky s jahodami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!