Tvarohová zmrzlina 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
150 g mléko
250 ml smetana
- - čokoláda
250 g jahody
- - mandle
75 g cukr krupice
250 g tvaroh netučný

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačem ušleháme tvaroh s kondenzovaným mlékem. Oloupané mandle nastrouháme najemno a vmícháme do tvarohu. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou do základu také po částech vmícháme. Jahody, nebo jiné třeba i kompotované ovoce, pokrájíme na kousky. Ušleháme si z vajíčka pěnu, kterou spolu s většinou nakrájeného ovoce vmícháme do tvarohové hmoty a dobře promícháme. Vzniklou směs uložíme na mrazák, aby ztuhla. Potom už jen stačí zmrzlinu vyjmout a tvarovat na mističky. Můžete ozdobit nasekanými mandlemi nebo přidat griotku a koňak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!