Kýta na smetaně se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
steakové koření
15 ks žampiony
olivový olej
mletý pepř
sojová omáčka
2 kelímky smetana ke šlehání
tvrdý sýr
1 kg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na tenké plátky (cca 1 cm/plátek), okořeníme steakovým kořením, osolíme, opepříme a vše zaklepeme paličkou jemně do masa. Maso položíme do mísy nebo pekáče do vrstev, přičemž každou vrstvu pokapeme sojovou omáčkou a polijeme trochou olivového oleje. Vše dáme odležet tak na 1 - 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na plátky

  2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je z obou stran. Maso vložíme do pekáče a zasypeme tymiánem, dle chuti výpeku můžeme maso dopepřit. Dáme do předehřáté trouby péct a maso podle potřeby podléváme. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony. Když žampiony změknou, zalijeme vše kelímkem smetany. Před ukončením zasypeme nastrouhaným sýrem, dolijeme zbytek smetany a opět vrátíme do trouby. Když smetana trochu zhoustne, vyndáme kýtu na smetaně z trouby

  3. Kýtu na smetaně se sýrem podáváme nejlépe s rýží, hranolky, americkým či vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!