Kýta na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
kmín
250 ml pivo
kečup
1 kostka masox
hladká mouka
750 g vepřová kýta
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu řádně omyjeme a usušíme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím kýtu. Tu pak opečeme ze všech stran v pánvi na trošce oleje. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku

  2. Ve výpeku opečeme nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a znovu osmahneme. Přidáme pivo, masox rozpuštěný v 250 ml vody a celý pepř. Nakonec přidáme i kečup. Směs nalijeme na maso

  3. Kýtu posypeme kmínem. Pekáček zakryjeme alobalem a kýtu na pivu dusíme při 200 °C zhruba hodinu. Chvilku před dopékáním alobal sundáme

  4. Kýta na pivu je výborná s rýží nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!