Kyšková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
5 - 6 ks brambory
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
10 kuliček celý černý pepř
1 l kyška

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a na kostičky nakrájené brambory opláchneme a pak zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené. Do vody přidáme sůl, bobánkův lísteček a kuličky pepře a nového koření. Uvaříme skoro doměkka

  2. Pak vyndáme koření, přilijeme 2/3 kyšky a přivedeme znovu k varu. Zbytek kyšky si rozdělíme napůl. V jedné části rozmícháme hladkou mouku na zahuštění, ve druhé rozkvedláme vajíčka. Do vařící polévky, za stálého míchání, vlijeme kyšku s moukou, pořádně promícháme a necháme 5 minut povařit. Potom, opět za stálého míchání, přidáme zbytek kyšky s vejci, to už stačí jen provařit a máme hotovo

  3. Kdo má rád, může při vaření přidat i kopr, ale u nás se dělala polévka jen takhle a já ji tak vařím dodnes. Ne snad z nouze, ale proto, že ji máme doma rádi

  4. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!