Gulášová polévka s barevnou paprikou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
80 g slanina
4 stroužky česnek
sůl
5,5 l vývar
brambory
tymián
sádlo
1 sklenka červené víno
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
drcený kmín
0,5 kg přední hovězí maso
1 ks červená cibule
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
Postup Gulášová polévka s barevnou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Červenou větší cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky zbavené zrníček nakrájíme na proužky
Na sádlo dáme smažit cibuli. Po chvilce smažení přidáme česnek a po ztmavnutí odstavíme. Dále přidáme mletou papriku, promícháme a vhodíme maso se slaninou. Ochutíme kmínem, solí a pepřem
Smažíme do puštění vlastní šťávy a potom podlijeme suchým vínem. Teplotu snížíme a podlijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory s paprikami. Polévku vaříme do změknutí brambor a podle chuti přidáme tymián
Gulášovou polévku s barevnou paprikou podáváme teplou.